Ndryshimi i orës, akrepat lëvizin 1 orë përpara/ Ja ku ka nisur…

291

Sot fillon koha e kursimit të ditës me ndryshimin e lëvizjes së akrepave të orës me 1 orë përpara. Por kjo ndodh në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Kështu për tetë muaj agimi dhe muzgu do të jenë rreth 1 orë më vonë më 10 mars 2018 se sa një ditë më parë. Kështu simbas kohëmatjes do të ketë më shumë dritë në mbrëmje.

Gjithashtu ky ndryshim quhet Koha e Pranverës, Koha e Verës dhe Koha e Kursimeve të Ditës së agimit dhe muzgut – Diellit.

DST me këtë ndryshim përçdo vjet fillon në SHBA dhe Kanada

Ndërkohë ndryshimi i saj për katër muaj fillon më 4 nëntor me kthimin mbrapa 1 orë

4 nëntor 2018 – Koha e ruajtjes së dritës së diellit përfundon. Kur koha lokale e ditës është gati për të arritur E diela, 4 nëntor 2018, ora 2:00:00, ka për t ‘u kthyer prapa 1 orë në kohën standarde lokale.

Lindja e diellit do të jetë rreth 1 orë më parë më 4 nëntor 2018 se sa një ditë më parë. Do të ketë më shumë dritë në mëngjes.

Comments