Nuk do të kishte ekstremizëm në botë, nëse njerëzit do të dinin se cila është prejardhja e tyre. Kush do të ishte aq i marrë, sa  të mendonte diçka si, “raca e pastër”?

A do të guxonit ta bënit ADN-në tuaj të etnicitetit, prejardhjes?

Kjo është pyetja që u është bërë disa njerëzve nga një grup shkencëtarësh, të cilët  kanë pranuar që ta bëjnë këtë eksperiment.

Të gjithë individët e përfshirë në eksperiment flisnin me superlativa për prejardhjen dhe origjinën e tyre, sa thonin që jam 100 % nga ky vend, jam më i mire së ju të tjerët, ndiheshin krenar aq sa i lejonin vetes të urrenin dikë nga një shtet apo kombësi tjetër.

Por, dy javë më vonë, kur erdhën përgjigjet e eksperimentit të gjithë u habitën, sepse asnjë nuk ishte nga ai vend që thoshte 100 %, por prejardhja e tyre ishte nga shumë vende të rruzullit.

Me lotë në sy njëra nga vajzat që u mor në eksperimet thotë: “Nuk do të kishte ekstremizëm në botë, nëse njerëzit do të dinin se cila është prejardhja e tyre. Kush do të ishte aq i marrë sa të mendonte diçka si raca e pastër”.

Për më tepër ndiqni videon më poshtë se si njëra nga vajzat zbulon se ajo ka një të afërm brenda sallës, njërin nga të eksperimentuarit.