Një karrocë tregu ka 361 herë më shumë baktere, se sa një çelës tualeti

275

Një karrocë tregtare e supermarketeve ka 361 herë më shumë baktere se një çelës i tualeteve, zbulon testi laboratorik.

Dhe tre të katërtat e karrocat nëpër një sërë dyqanesh të zhvendosur nga shkencëtarët përmbanin llojin më të dëmshëm të baktereve, të cilat mund të përfshijnë escherichia coli vdekjeprurëse (E. coli) dhe salmonelën.

Zbulimi i tmerrshëm u gjet pas testimit të trajtimit të sipërfaqeve nga katër lloje të dyqaneve: dyqanet ushqimore tradicionale, dyqanet e buxhetit, supermarketet dhe dyqanet e pasura, transmeton Klan Kosova.

Dyqanet e buxhetit ishin më të mëdhenjtë e ardhshëm, me kostot e tyre që gjetën të përmbajnë 270 herë më shumë mikrobe se sa një tualet.

Ata në supermarkete më të mëdha çuditërisht ishin më të pastra, por ende kishin tre herë nivelin e baktereve se sa një kuzhinë.

Karrocat e dyqaneve të shitura dolën më mirë, pasi posedojnë bakteret e njëjta si tastierë kompjuteri.

Megjithatë, pavarësisht se ishte i pastër në përgjithësi, gati 29 për qind përmbanin bacil, i cili zakonisht lidhet me helmimin e ushqimit, transmeton Klan Kosova.

Comments