Një studim e thotë inteligjentet rrinë zgjuar deri vone!

206

Lajme të mira për ata që nuk vënë gjumë në sy deri vonë natën. Sipas një studimi të fundit, njerëzit inteligjentë kanë të gjithë një gjë të përbashkët, ata rrinë zgjuar shumë vonë natën.

Sipas “Psikologjia Sot,” njerëz të zgjuar kanë më shumë gjasa të jenë “zogjtë e natës” se njerëzit me rezultatet më të ulëta të IQ.

Në një afat studimi për të rinjtë amerikanë, rezultatet treguan se individët inteligjentë shkonin në shtrat vonë gjatë javës dhe në fundjavë se sa homologët e tyre më pak inteligjentë, transmeton gazeta Idea.

Në “Magazinën studimore,” Satoshi Kanazava, një psikolog në Shkollën Ekonomike të Londrës dhe Shkencës Politike, raportoi se mesatarja e IQ dhe modelet e gjumit janë të lidhura me patjetër, duke dëshmuar se ata që luajnë nën hijet e hënës janë, me të vërtetë, qeniet njerëzore më inteligjente.

Comments