Një vajzë nga Shtipi i mashtron dy tetovarët për letra në Gjermani, ja sa para ju ka marrë

269

Më datë 10.07.2018, 29 vjeçarja S.M. dhe 21 vjeçari F.F. të dy nga Tetova, kanë denoncuar mashtrim, të cilin e ka kryer një femër nga qyteti i Shtipit, me të cilën janë njoftuar nëpërmjet të rrjetit social ,,Fejsbuk,, në muajin mars të këtij viti, dhe e njëjta ju ka premtuar se do t’ju siguroj punë tremujore në Gjermani.

Në ndërmjet kohë, e denoncuara nga Shtipi ka kërkuar prej tyre qe të paguajnë 2700 denarë, si dhe nga 12.300 denarë, për marrëveshjet e punës, ndërsa biletat e udhëtimit me avion do ti blejnë vet.

Denoncuesit kanë aplikuar dhe i kanë paguar mjetet, pasi që sipas tyre janë pranuar aplikimet, por para se të shkojnë në Gjermani, më datë 11.06 2018, nga e denoncuara kanë pranuar SMS-mesazh, ne të cilin i informon se nuk do munden të udhëtojnë për në Gjermani, dhe më nuk paraqitet, dhe as që ua ka kthyer mjetet e paguara.

Punohet në zbardhjen e plotë të rastit./TS

Comments