Njihuni me fshatin më të shëndetshëm në botë dhe sekretin e ushqimeve që konsumojnë

164

Fshati Poppin në Italinë Jugore, po del të jetë i pari me banorët më të shëndetshëm në botë.

Një gjë të tillë e thotë Kardiologu Aseem Malhotra, i cili studioi fshatin më të shëndetshëm në botë, derisa zbuloi sekretin e jetëgjatësisë së shquar të banorëve të kësaj zone pasi ata jetojnë deri në moshën 100 vjeçare.

Sekreti i jetëgjatësisë së tyre me një shëndet të plotë, rezulton të jetë mosngrënja e sasisë së madhe të sheqerit. Kështu një gjë e tillë bën që këta fshatarë të kësaj zone rrallë herë vuajnë nga diabeti apo sëmundjet e zemrës.

Po ashtu disa faktorë të tjerë kryesor ishin dhe mungesa e stresit dhe marrja e shtatë orëve gjumë për një natë derisa në ditë pinë nga një gotë verë.

Pioppi mbrohet nga UNESCO si shtëpia e dietës mesdhetare.

Comments