Numri i rasteve aktive të infektuar me Kovid-19 arrin 470 persona, më shumë në Shkup

387

Kaluan dy ditë në vend pasi ora policore është hequr tërësisht, me protokolle të posaçme janë hapur kafenetë dhe restorantet si dhe një pjesë e të punësuarve janë kthyer nëpër vendet e punës. E obligueshme është mbajtja e maskave dhe e distancës prej dy metrash.

Kompetentët apelojnë që edhe krahas lehtësimit të masave, të mos ketë neglizhencë dhe të respektohen rekomandimet për mbrojtje që mos të arrijmë në situatë përsëri të vendosen masa kufizuese.
Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 38 raste të reja, ndërsa aktualisht aktiv janë 470 raste të të infektuarve me Kovid-19.

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce tha se ne përballemi me dy zgjedhje – të mësohemi të respektojmë pa kushte masat shëndetësore që janë parakusht për normalizimin e situatës ose duke mos-respektuar rekomandimet të rrezikojmë përsëri të kthehen kufizimet dhe masat e rrepta.

Comments