Sot në lutjen e Engjëllit të Tenzot në Romë Papa Françesku ka shpallur kardinal Dom Ernest Trashanin për dëshminë e jetës së tij të krishterë.

Dom Ernest Trashani është i vetmi prift që shpallet Kardinal për ta nderuar. Trashani është meshtari që takoi Papa gjatë vizitës në Shqipëri dhe që ka përjetuar vuajtjen e regjimit komunist. Trashani bëhet kardinali i dytë shqiptar pas Mikel Koliqit.