Partia kundër emigrantëve favorizon armatosjen e gjermanëve

190

arma

Udhëheqësja e partisë populiste Alternativa për Gjermaninë (AfD), Frauke Petry, ka folur në favor të vetaramtosjes së njerëzve me armë dhe pajisje vetëmbrojtëse, pas sulmeve të dhunshme në Gjermani, muajin e kaluar.

AfD, parti anti-migrante, ka mbështetje në rritje në Gjermani, pjesërisht për shkak të krizës me migrantë në Evropë, dhe tani ka ulëse në tetë nga 16 asambletë shtetërore të Gjermanisë.

Pas dy sulmeve islamiste dhe të shtënave vdekjeprurëse me armë nga një person me probleme mendore, muajin e kaluar, AfD pritet të dalë edhe më e fuqishme në votimet e muajit të ardhshëm në Berlin dhe Meklenburg-Forpomern, raporton Reuters.

”Shumë njerëz ndjehen gjithnjë e më të pasigurt. Çdo qytetar që i bindet ligjit, duhet të jetë në pozitë për të mbrojtur veten, familjen dhe miqtë e tij”, ka thënë Petry në një intervistë për Funke Media Group, të publikuar të shtunën.

“Të gjithë e dimë se sa kohë mund të kalojë derisa policia të arrijë në vendin e ngjarjes, sidomos në vendet me më pak popullsi”, ka shtuar ajo.

E njohur për fjalime nxitëse, Petry, muaj më parë, ka kërkuar që policia gjermane të ketë të drejtë të përdorë armë kundër migrantëve të paligjshëm.

Comments