Përgatitjet për negociatat me BE-në, Osmani inicion takim liderësh

441

Zv/kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani në konferencën e sotme për shtyp njoftoi se ditëve në vijim pritet që Komisioni Evropian të publikojë draft versionin e parë të kornizës negociuese me Maqedoninë e Veriut, pas çka pëson harmonizimi i qëndrimeve të vendeve të BE-së. Osmani theksoi se tashmë ka iniciuar takim të liderëve partiakë tek presidenti me qëllim që vendi të përgatitet për fillimin e negociatave me BE-në duke ndërtuar qëndrim të përbashkët politik.

“Më lejoni të inicioj takim të liderëve të partive politike nën patronatin e presidentit të shtetit me qëllim fillimin e procesit të ndërtimit të konsensusit të përbashkët shtetërorë… Po flas për kthimin e plotë të funksionalitetit të trupave parlamentarë për mbikëqyrje të udhëhequr nga opozita por eventualisht edhe formimin e trupave tjerë kompetent në bazë të ekspertëve. Thërras për qasje të përbashkët përmes proceseve inkluzive për formimin e strukturës negociuese, të grupeve të punës dhe organeve të reja që do të formohen sipas metodologjisë së re”, pohoi mes tjerash Osmani.

Comments