Policia bllokon 20 mjete lundruese në plazhe

206
Policia bllokon 20 mjete lundruese në plazhe

Disa ditë pasi turisti rus humbi jetën në Livadh të Himarës, Policia Kufitare ka zhvilluar një operacion të gjerë për bllokimin e mjeteve të lundrimit pa dokumentacion e që shkelin perimetrin e sigurisë në plazhe, duke rrezikuar jetën e pushuesve.

Nga fillimi i sezonit e deri tani janë bllokuar 20 mjete lundrimi. Vetëm ditën e sotme janë bllokuar 7 mjete lundrimi. Policia Kufitare vijon punën për evidentimin dhe bllokimin e atryre mjeteve lundruese që janë pa dokumentacion ose që nuk respektojnë rregullat e lundrimit si dhe lundrojnë në zona që janë të ndaluara, ku pushuesit bëjnë plazh.

Prej 1 qershorit e deri më datën 3 gusht Policia Kufitare ka bllokuar 13 mjete lundruese, nga të cilat 1 skaf, 2 gomone dhe 10 motorrë uji.

Njëkohësisht, në kuadër të masave për sigurinë në plazhe, Policia Kufitare iu ka dërguar 20 shkresa bashkive që kanë në juridiksion plazhe për marrjen e masave me qëllim krijimin e perimetrit të sigurisë. Po në këtë kuadër, gjatë kësaj periudhe janë zhvilluar 6 takime me përfaqësues të pushtetit vendor.

/ Top Channel

Comments