Policia gjermane parandalon një sulm me bomba në Koln

293

Policia gjermane parandalon një sulm me bomba në Koln

Një emigrant 16-vjeçar sirian është arrestuar për komplotimin e një sulmi me bombë në Koln të Gjermanisë

Policia kishte gjurmuar aktivitetin e sirianit 16 vjeçar përmes messageboards në  internet, ku ata thonë se ai e bëri gatishmërinë e tij për të kryer një sulm me bombë në Koln.

Policia gjermane kishe zbuluar lidhjet e tij me Shtetin Islamik, përmes një rekrutuesi xhihadist, i cili kishe mbajtur kontakt të vazhdueshëm me 16 vjeçarin.

Sipas policisë po të ishte realizuar sulmi do të ishte i përgjakshëm.

Ndryshe 16 vjeçari sirian, nga njerëzit që e njihnin atë kanë thënë se ai është një djalosh mjaft i qetë dhe gjithnjë kur shkon në xhami ulet i vetëm në një qoshe të saj./Indeksonline/

Comments