Qeveria e Maqedonisë miraton protokollin për masat parandaluese për të gjithë vendet e punës

511

Në seancën e sotme, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi Protokollin për masat parandaluese për të gjitha vendet e punës për të parandaluar përhapjen e COVID-19 në të gjitha vendet e punës dhe për të gjithë personat në vendin e punës, siç janë punëdhënësit, menaxherët, punëtorët, kontraktorët, klientët dhe vizitorët, njofton Telegrafi Maqedoni.

Protokolli përfshin masa që lidhen me higjienën personale dhe pajisjet mbrojtëse, rekomandimet për higjienën e frymëmarrjes dhe distancën fizike në vendin e punës, si dhe zvogëlimin e udhëtimeve të lidhura me punën, si dhe një organizatë të veçantë kur është e nevojshme të zbatohet.

Protokolli për masat parandaluese për të gjitha vendet e punës për të parandaluar përhapjen e COVID-19 përfshin rekomandime dhe masa për pastrimin e rregullt dhe dezinfektimin e mjedisit të punës, komunikim të vazhdueshëm, trajnim dhe edukim të rreziqeve, si dhe procedura gjatë menaxhimit të punonjësve të cilët shfaqen simptoma që korrespondojnë me COVID-19./Telegrafi/

Comments