QMK: Dëmet e shkaktuara nga tërmeti të raportohen në numrin e telefononit 195

193

Georgiev tha se ngarkuar të gjitha shtabet e krizës komunale për të inspektuar terrenin e ndërtesave dhe infrastrukturës dhe të raportojnë dëmet.

Deri  më tani në telefon janë paraqitur 80 persona të cilët kanë raportuar 30 dëme, transmeton TetovaSot.

Drejtues në Komitetin për menaxhimin e krizave në mbledhjen e mbajtur pas tërmetit në ora 15:10 është hapur telefoni për të raportimit e dëmeve.

Deri në ora 18 e 20 minuta në telefonin e  hapur të Qendrës për menaxhim me kriza (QMK) ka pasur 80 thirrje ku qytetarët kanë raportuar rreth 30 dëme të shkaktuara në objektet e tyre, tha zëdhënësi i qeverisë Aleksandar Georgiev pas takimit, transmeton TetovaSot.

Të gjithë ata qytetarë të cilët kanë nevojë për të raportuar dëme të caktuara, duhet të raportojnë në numrin e telefonit 195 i cili është i hapur ose në e-mail e QMK, që me pas ekipet  të vizitojnë këto objekte të njëjta dhe të bëjnë inspektimin dhe të japin një pasqyrë për masën e dëmtimit  të objektit. Përveç kësaj qytetarët mund të regjistrojnë nevojat e tyre për praninë e ekipeve profesionale, Komiteti Drejtues i ka besuar të gjithë selinë e krizës komunale në qytetin e Shkupit dhe Shtabit të Krizës të Qytetit të Shkupit, të bëjë turne paralele të gjitha në komunën e tyre, veçanërisht në kontrollin infrastrukturën rrugore, infrastrukturën në drejtim të furnizimit me ujë, kanalizimeve – tha Georgiev.

Comments