Ramadani: Si i’u dha mundesia hetimi i Rastit ‘Hajra’ per te mbuluar krimin e Nëntokës

207
faton-ramadani1-1200x630

Moebel THEMA

 

Shkruan: Faton Ramadani

Si i’u dha mundesine hetimi i Rastit ‘Hajra’ per te mbuluar krimin e Nëntokës

Njeriu me i afert i Hashim Thaçit kishte shkuar ne familjen e te akuzuarit kryesor te rastit “Kiçina”, Skender Halilaj duke bere kesisoj presion ne familjaret e tij qe Skender H. duhet te ndrroj deklaraten se me ate ai do me na çu ne burg..!
Skender H. i dergohet nje avokat tjeter dhe nga presioni e shantazhi nderron deklaraten e pare, ku drejtimi i hetimit nga nderkombetaret ishte pikerisht si pohonte Skender H. ne deklaraten e tij te dhene te cilin me pas pra e nderroi,por per “çudi” Polici Hetues Syleviq e merr deklaraten e dyte per baze dhe jo te paren per te hapur aktakuzen,e cila i kishte dhene kahje te kundert hetimit ne Rastin ‘Kiçina’,me qellimin e vetem per t’i mbuluar krimet e personave qe sot jane te lidhur drejtpërdrejt me “PRONTOn”.
Skender Halilaj ishte denuar i ndare nga grupi i te akuzuarve tjere dhe Syleviq i urdheruar nga vrasesit e familjes Hajra,ku ne dyshojme qe Syleviq permes telefonit kishte udhezuar Hamez Hajren per te udhetuar nga rruga tjeter alternative (shum e veshtire per ta kaluar) edhe pse rruga kryesore ishte e hapur per qarkullim…,dhe per çudi bash te ajo urë rruges alternative e prisnin vrasesit ku dhe u krye ekzekutimi,dhe jo ne rrugen kryesore.
Skender Halilaj sipas akuzes se montuar ishte ai qe kishte pergatitur planin e vrare Hamez Hajren me familje,ai akuzohet se ka paguar Vellezerit Ramadani e Kiçina dhe 10 persona tjere per ta vrare ate familje.
Skender H. denohet me 30 vite si organizatori kryesor i vrasjes po ashtu bashke me te ishin denuar Muharrem Xhemajli dhe 10 te tjere.
Mirepo Skender H. kishte telefonuar nga burgu Nait Hasanin,Vellezerit Demaku,e disa te tjere duke i kercenuar se burgun nuk e mbaj per te tjeret dhe çuditerisht ai lirohet si i pafajshem ne shkallen e dyte me 6 persona,ndersa 5 te tjere denohen me burg,edhe pse gjithe montimi i lendes ishte ndertuar dhe qendron mbi SKender Halilajn,si Organizatori kryesor i ekzekutimit te vepres.
Pra,eshte lehte e vertetueshme qe Vellezerit Ramadani jane viktima te Nentokes qe kontrollonin e vazhdojne te kontrollojne gjithcka ne kete vend,e ne veçanti drejtesine dhe i’u montuan krimin edhe pse ne ate moment Vellezerit Ramadani ishin me 20 persona tjera ne festimin e ditelindjes e ku dy nga ajo ditelindje kurre nuk u hetuan e nuk u akuzuan vetem pse jane te aferm me Fadil Demakun,njeriun e fuqishem te SHIK-ut.
Drejtesia duhet te veproj…ajo nuk duhet te vonoj

Comments