Rasti Kumanova, familjarët apel për drejtësi (VIDEO)

208

Moebel THEMA

kumanova

Pjesëtarët e grupit të Kumanovës nuk janë keqtrajtuar në burg gjatë periudhës sa nuk është zhvilluar procesi gjyqësor kundër tyre. Pas vizitës në burg, bashkëshortja e Besnik Ajdinit, ka thënë se bashkëshorti i saj nuk është maltretuar gjatë periudhës sa nuk është transponuar drejt gjykatës.

“Deri sot nuk e kanë torturuar. Mirë është me shëndet vetëm fakti që është mbyllur. Të rri mbyllur një njeri i pafajshëm, është shumë rëndë. Atë e akuzojnë se kinse i kanë gjetur një armë në kolibe. Deri sa kemi qenë ne aty nuk ka pasur asgjë kurse kur kemi dal, ushtria ka qenë në oborrin tonë. Ata vetë e kanë harruar dhe mendojnë që është e Besnikut, nuk është e Besnikut. Ai është një punëtor i thjeshtë”, tha bashkëshortja e Besnikut, Luljeta Ajdini.

Këtë gjë e konfirmojnë edhe avokatët që i kanë vizituar klientët e tyre në burg. Naser Raufi i cili mbron 12 të akuzuar nga procesi i Kumanovës thotë se nuk ka pasur ankesa nga klientët e tij.

“12 të akuzuarit gjendjen e kanë të mirë shëndetësore , këta informata I kamë nga familjarët që kanë qenë në vizita , e kama fjalën për Burgun e manastirit dhe Prilepit ku gjendja ishte me delikate se burgu I Shkupit dhe me këta pritet të shihem me gjashtin dhe nga rasti Sevdail Miftarit Nuk ka pasur ankesa”, deklaroi avokati Naser Raufi.

Seanca e radhës pritet që të mbahet gjatë ditës së nesërme, ndërsa ditë me parë zëvendës ministri i brendshëm Agim Nuhiu premtoi se maltretimi i të akuzuarve gjatë transportit do të ndërpritet./alsat-m

Comments