Remenski: Edukatoret në vend të punës, jo në mitingje

144
Sipas ministres Remenski, vendimi vjen pas ankesave të qytetarëve se edukatoret po largohen nga vendi i punës gjatë orarit për të marrë pjesë në mitingjet partiake, duke ua lënë në dorë përkujdesjen e fëmijëve personave joadekuatë.
“Deri në Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale nga dita kur kemi dorëzuar njoftimin për respektimin e orarit të punës nëpër çerdhe kanë ardhur ankesa nga prindërit se edukatoret largohen nga çerdhet para se të mbarojë orari i punës. Fëmijët lihen në mbikëqyrjen e njerëzve të angazhuar për mirëmbajtjen e çerdheve dhe edukatoret  plotësojnë  obligimet partiake”,-  deklaroi ministrja  e Punës dhe Politikës Sociale, Frosina Remenski.
Një tjetër problem i ngritur sot nga Remenski është ai i keqpërdorimit të ndihmave sociale. Për 134 persona të vdekur nga rajoni i Tetovës është realizuar e drejta dhe për ata janë marrë mjete për kompensimin e kujdesit për personin tjetër edhe pas vdekjes së tyre.
“134 persona nga Tetova kanë marrë ndihmë sociale gati dy vjet pas vdekjes, ndërkaq një pjesë e tyre ende gjendet në Listën e zgjedhësve. Kjo është vetëm një pjesë nga ajo që kemi gjetur, ndërkaq ditëve në vijim do të gjejmë keqpërdorime edhe në qytete tjera”, deklaroi Ministrja  e Punës dhe Politikës Sociale, Frosina Remenski.
Remenski thotë se në Qendrën për ndihmë sociale edhe pse kanë pasur njohuri se personat kanë vdekur, megjithatë kanë vazhduar ta paguajnë ndihmën sociale.
Comments