“Rruga drejt…” debat për dygjuhësinë

237

Image result for “Rruga drejt...” Arta

Ka mjaftuar vetëm një deklaratë e liderit të LSDM-së Zoran Zaev për gjuhën shqipe që shqiptarët të kenë të drejtë tu drejtohen institucioneve po në shqip dhe të bëhet prioritet i politikës .Por kjo  hasi në ide negative sidomos te partia maqedonase në pushtet dhe një pjesë e shoqërisë maqedonase.
Për të trajtuar këtë cështje rreth dy gjuhësisë në këtë emision kanë dhënë opinione të ndryshme të ftuarit , midis të cilëve edhe ish deputeti Hisni Shaqiri që braktisi në vitin 2001 karriken e Parlamentit dhe iu bashkua luftës .Poashtu në emision ishte edhe Milaim Fejziu Profesor dhe aktivist i njohur për të drejtat e shiptarëve ./Faktiditor/.

Ndiqeni emisionin e plote :

 

Comments