“Serbët grupi më i mbrojtur etnik në botë”, për kë këtë mesazh shefi i stafit të Kurtit?

173

Shefi i stafit të kryeminstrit Albin Kurti, Luan Dalipi, në një shkrim të gjatë në “twitter” ka shkruar për beneficionet që i ka komuniteti serb në Kosovë. Dalipi thotë se serbët janë grupi etnik më i mbrojtur në botë, raporton Express.

“Serbët e Kosovës gëzojnë të drejtat e mrbojtur ame kushtetutë dhe më të avancuara botë”, shkruan Dalipi, raporton Express.

Tutje Dalipi ka treguar së këto garnaci kushtetuses i japin minoriteteve 20 ulëse të rezervuara në Kuvendine Kosovës, dhjetë prej të cialve janë ekskluzivisht për komunitetin serb.

Gjithashtu ai tregon se serbët e Kosovës kanë fuqi të vetos legjislative në të gjitha çështjet që ndërlidhen me minoritet.

Dalipi në këtë shkrim thotë se serbët për shkak të numrave që kanë në Kuvend e kontrollojnë formimin e çdo qeverie dhe mocionet e mosbesimit që organizohen.

Ai tutje ka thënë se serbët kanë usthruar shumë herë gjatë dekadës së fundit të drejtën legjitime demokratike për të negociuar për pozita dhe për të rrëzuar qeveritë shumë herë.

Dalipi përmend edhe njohjen e gjuhës serbe si gjuhë zyrtare në gjithë territorin e Republikës së Kosovës, dhe dy gjuhësinë e komunikimit si obligativ për institucionet e qeverisë dhe në shenja nëpër vende ku s’ka banorë që flasin gjuhë serbe.

Ai ka treguar edhe për obligimet e komunitetit serb prej vitit 1999 lidhur me faturat e rrymës dhe ujit të cilat kapin shifra qindra milionëshe e që janë paguar nga taksat e qytetarëve të Kosovës./GazetaExpress/

Comments