Shifra tmerruese: 70.000 prostituta shqiptare sot merren me “zejën” e seksit në Evropë?!

160

Moebel THEMA

PROSTITUZIONE:RACKET DI ROMENI, CC TROVANO ANCHE SEI MINORIPolice on Tuesday arrested seven people allegedly involved in human trafficking between Albania and Italy and exploiting prostitution in Naples
Shifra tmerruese: 70.000 prostituta shqiptare sot merren me “zejen” e seksit në Evropë?! 3000 prostituta shqiptare ne Serbi e Turqi 
Më shumë se 140.000 viktima te tarfikut të seksit qe sot jane  në Evropë, rreth një e treta vijnë nga Ballkani, thuhet ne raportin e OKB-së (“There may be as many as 140,000 sex-trafficking victims in Europe and around a third come from the Balkans, according to a UN report“) Raportet nga isnitucionet borerore si nga Organizata Boterte për Migracion (IOM) apo te tjera japin shifra tmerruese  dhe rrenqethese per prositutat shqiptare, numri i te cilave sot sillet  mbi 70.000 në Evropë, dmth po aq banore sa ka sot Lugina e Preshevës ?!, hsruan agejncia e lajemeve “Presheva jonë” duke sjellur te dhena dhe shifra shqetesuese.
Më shumë se 300.000 gra nga vendet e Ballkanit kane hyre ne Evropën Perëndimore që nga viti 1990 nëpërmjet bandave dhe  rrjeteve shqiptare. Sipas vezhguesve nderkombëtar nga Gjeopolitika dhe Observatori i Crimeve (Observatoire Geopolitique et Criminalite-OGC)  thueht se mijera femra shiptare nga Kosova e Shqiperiua kane pushtuar vendet e BE-së për  t’u marrur me prositucion, pas te cilave qendorojnë banda dhe  insitucione, madje edhe lidere te partive. Së fundi, sipas raportuesit  Dominique Souchet në Asamblenë  britanike, phon se  bandat shqiptare kontrollojnë rreth 75% të prostitucionit në Soho të Londrës.
Kur shteti kriminal (papunesia dhe i zhytur ne korrupocion) i fut femrat shqiptare ne kriminalitet, ne “zejen”  seksit në baret dhe rruget evropiane  
Diteve te fundit ne  Gazetat e Romes kemi hasur ne tituj te tmershem per prostitutat shqiptare si: “Një prostitutë shqiptare ka braktisur foshnjën e saj duke e lanë në lavamanin e tualetit në një fast-food në Itali. Itali, prostituta shqiptare grabitet nga klienti. I merr 30 euro dhe largohet pa doke pa shenjë..”
Pervec atyre 20 mije femrave shqiptare, prostituta në Ballkan (Shqiperi, Kosove, Bullgari, Turqi, Presheve e Tetovë..)  mbi 50 mijë vajza femra tjera shqiptare, kryesisht te reja, madje edhe te mitura, sot merren me “zejen” e prostitucionit  në baret dhe rrugët e Evropës. Psh, në Itali, 10 % nga 120 mije prostituta jane shqiptare, ka shkruar shtypi italian. Pjesa derumes e ketyre prostitave sipas gazeatve botërore kane ikur nga vendi i paparespektive, sipa ste cilave vendi i tyre eshte i pa ardhmeri,  me je papunesi te madhe dhe i zhytru ne  korroupcion
“Një prostitutë shqiptare ka braktisur foshnjën e saj duke e lanë në lavamanin e tualetit në një fast-food në Itali.”:  “Autoritetet italiane kanë nisur hetimet, për të zbuluar identitetin gruas, e cila braktisi foshnjën e saj të porsalindur, në tualetin e McDonald’s në Romë,  ” kane  shkuar gazetat italiane..Ato sot ne rruget e kesaj evrope te famshme me emrin vetme me dy germa: BE per dhjetë minuta seksi merr jo më shumë se 50 € (“Ten minutes of sex costs no more than €50.“)
Keot gazeta kane shkrtuar: Pasi u përdhunuar nga vëllai i saj në moshën 13, ajo u largua dhe u detyrua të punonte si prostitutë, për herë të parë në Tiranë dhe më pas në Kosovë. (“After being raped by her brother at the age of 13, she ran away and was forced to work as a prostitute, first in Tirana and later in Kosovo.“)
Zona e quajtur  Place de I’Yser në Bruksel konsideorhe tsi nje shesh e punëtorve të seksit nga femrat shqiptare. Territori i tyre është vetëm disa kilometra nga sheshi qendror të qytetit, Grand Place, ku mijëra turistë dynden çdo ditë madje edhe nga institucionet e BE-së. (“The area around the Place de I’Yser in Brussels is the Albanian sex workers’ patch. Their territory is just a couple of kilometres from the city’s central square, the Grand Place, where thousands of tourists flock every day, and from the EU institutions…”) kan raportuar organizata nderkombëtare, tranbsmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”
prsoittt
Comments