SHIPKOVICË: PROMOVOHET LIBRI “SI BRAKTISEN TROJET?”

279

 

2016-07-30_180547

“Si braktisen trojet” është vepra e tretë me radhë e autorit Tasin Voka nga Shipkovica e Tetovës, ku si temë e kësaj vepre shquhet ajo që Shipkovica është zemra patriotike e Shqiptarisë, pasi shenjtëria e gjithë kësaj ka të bëjë me patriot të shumtë që i kanë dhënë çështjes kombëtare si: Rexhep Voka, Sadudin Gjura e Jahja Sadiku, të cilët gjithashtu janë pjesë e pa ndashme e kësaj vepre transmeton Tv Art.

Mysafirët e nderit në këtë manifestim ishin Faridin Tafallari nga Prizreni, si dhe Kaim Murtishi nga Struga. Ky i fundit si ish nxënës i Sadudin Gjurës, si shenjë respekti dhuroi një libër voluminoz për biblotekën e shkollës fillore të fshatit “Rexhep Voka”.
Manifestimi u realizua në kudër të Klubit të Shkrimtarëve  të Tetovës “Oeneum”.
Në takimin e sotëm, në prani të shumë artdashëve, krijuesit letrarë u paraqiten edhe me krijimet e tyre më të fundit. Natyrisht në plan të parë ishte dashuria për vendlindjen, për gjakun dhe rrënjët e stërlashttë në këto anë
Comments