Shitet për 28 mijë euro letra e Lennonit dërguar Paul McCartneyt

432

Një letër frustuese nga e shkruar nga John Lennoni për Paul McCartneyn dhe gruas së tij, Linda është shitur në ankand për 28 mijë euro, raporton BBC.

Kjo letër dy faqesh është shkruar me dorë nga Lennon pas ndarjes së Beatlesave, transmeton Koha.net. Përmes kësaj letre Lennoni e kritikon çiftin për trajtimin kundrejt tij dhe gruas së tij, Yoko Ono.

Sulmi i Lennonit thuhet të jetë bërë si përgjigje ndaj Lindas për kritikat që i kishte bërë Lennonit për mos konfirmimin publikisht të largimit të tij nga bendi.

Letra është shitur në një ankand në Amerikë te një kolektor anonim nga Dallasi.

“Po lexoja letrën tënde dhe po pyesja veten cili fans e ka shkruar. Mendon vërtet që pjesa më e madhe e artit të sotëm është krijuar për shkak të Beatles? Nuk besoj se ti je kaq i çmendur, Paul, e beson vërtet”, thuhet në letrën e shkruar nga Lennoni.

Shtëpia e ankandit “RR Auction” beson se letra është shkruar rreth vitit 197, një vit pasi McCartney publikisht kishte konfirmuar largimin nga bendi.

Comments