SHKA “Jahi Hasani nga Cegrani e ftuar në Festivalin Tipologjik Kombëtarë të rapsodëve që mbahet në Lezhë

122


Ne edicionin e nëntë te Festivalit Tipologjik kombetar I rapsodeve dhe Instrumentisteve popullor qe do mbahet ne qytetin e Lezhes ketë vit nga Maqedonia ështe ftuar edhe SHKA” JAHI HASANI”- Cegran I Gostivarit transmeton Faktiditor.ch.!
Ansambli “JAHI HASANI” do të jetë grup mysafir qe do performojë valle tipike nga Pollogu ne mbremjen e hapjes se festivalit qe paraqet nje nder te vecante per punen, rezultatet si dhe famen qe ka bere ansambli folklorik nga Gostivari!Gjithashtu kostumi i bukur si dhe interpretimi live me lodra e zurle shpresoj te krijoj atmosfer te bukur si dhe te arsyetoj ftesen qe morem nga Qendra kombetare per veprimtari folklorike ne Tirane!Te jesh mysafir dhe I ftuar special ne nje event te madh te folklorit Eshte privilegj dhe nji deshmi per vlerat e ralla folklorin autentik qe eshte pasuri e ansamblit u shpreh prof.Zani Memedi kryetar i shka Jahi Hasani! Ai tha se “besoj qe prezentimet e bukur a ne Turqi dhe Itali si dhe ftesa per festivalin ne Lezhe ështe deshmi me e mire e punes dhe kontributit te madh se e artisteve entuziast qe edhe pse me mbeshtetje dhe mungesa finansiare me suksese te shumta permanente kanë dhene një imazh shumë pozitiv Cegranit dhe Gostivarit!/Faktiditor.ch/.

Moebel THEMA

Comments