Shqiptarët e harruar të Sanxhakut dhe “boshnjakët” që flasin shqip (Video)

148

shqip

Kur flitet për shqiptarët në rajon, ata të Sanxhakut në Serbi nuk përmenden thuajse kurrë, sepse ata zyrtarisht nuk ekzistojnë.
Por, çfarë ndodh realisht në këto zona? A ka ende shqiptarë dhe sa janë ata? Pse ka frikë për t’u deklaruar shqiptarë? Pse nuk ekzistojnë zyrtarisht? Sa janë ata sot në Sanxhak?

“Gjurmë Shqiptare” sjell historinë e shqiptarëve të harruar të Sanxhakut, që nuk guxojnë të deklarohen shqiptarë, por disa nga të cilët ende mbajnë plis dhe e ruajnë flamurin kuqezi. /Top Channel/

Comments