Shtohet numri i lindjeve të parakohshme në Maqedoni

239
bebes-me-bark-te-fryre-qe-nuk-mund-te-ushqehej-i-nxoren-dicka-te-pazakonte-foto-3-780x439

Prirja e lindjeve të parakohshme në Maqedoni është rritur për 3% në këtë vit, krahasuar me vitin paraprak. Kjo u tha me rastin e shënimit të 17 nëntorit, ditës së lindjes së parakohshme.

Aspazija Sofijanova tha se ndër arsyet e lindjes së parakohshme janë mosha e nënës, nëse shtatzania është bërë në mënyrë artificiale, mospërcjellja e rregullt e lindjes, infektimet, trysnia e lartë e gjakut, sheqeri dhe nëse bebja ka ndonjë çrregullim.

Comments