Shuhet ikona e këngës rome, Esma Rexhepova

424

Sot në mëngjes, pas një sëmundje të shkurtë dhe të rëndë në moshën 73 vjeçare vdes mbretëresha e muzikës rome, Ambasadorja muzikore e Maqedonisë në botë, Esma Rexhepova Teodosievska. Esma Rexhepova, e quajtur Mbretëresha e muzikës rome në korniza botërore, primadona e këndimit evropian, artiste nacionale, e cila në vitin 2013 fitoi edhe çmimin Artiste nacionale e Republikës së Maqedonisë, ndërsa në jetën e saj është përkujdesur për 47 fëmijë dhe ka mbajtur numër të madh të aksioneve humanitare, sot humbi betejën me sëmundjen.

Për detajet rreth varrimit të saj do të ketë informacione më të hollësishme.

Comments