Si ta përdorni sodën e bukës për të kuruar gurët në veshka

262

Gurët e veshkave nuk janë asgjë më shumë sesa depozitime të mineraleve në organin e veshkës.

Ky problem shëndetësor mund të jetë pasojë e mbipeshës, dehidratimit, stilit të jetesës dhe regjimit ushqimor, aq sa mund të ndikohet dhe nga trashëgimia gjenetike.

Kur veshkat nuk funksionojnë si duhet, kristalet e kripës e mineraleve të tjera marrin formën e gurëve të vegjël duke shkaktuar jo pak shqetësime e dhimbje. Për fat të mirë, kah trajtimeve të specializuara ekziston një mënyrë natyrale që përmirëson funksionin e veshkave.

Bikarbonati prodhohet natyrshëm në trup dhe nevojitet për funksionimin e shëndetshëm trupor. Megjithatë, tek disa njerëz, veshkat dështojnë në funksionin e tyre për të menaxhuar nivelet e bikarbonatit. Sipas Positive Med kjo gjë ndodh kur trupi është shumë acidic.

Si ndihmon soda e bukës?

Sipas Positive Med, kur bikoarbonati (soda e bukës) merret përmes rrugëve të jashtme. Edhe nëse veshkat dështojnë të menaxhojnë nivelet e bikarbonatit, trupi ende do e marrë atë përmes dozës së sodës së pjekjes ( gjysmën e një lugë çaji).

Ditën tjetër, duhet të përzieni 1.5 litra ujë me një lugë çaji sode buke dhe një gjysmë lugë çaji kripë. Ju duhet të pini përzierjen çdo ditë.

Comments