Donacione nga Republika e Sllovakisë dhe Republika e Holandës për të dëmtuarit në përmbytjet sot do të arrijnë në Drejtorinë për Mbrojtje dhe Shpëtim.

Në pranim dorëzimin e donacioneve do të marrin pjesë përfaqësues nga ambasadat dhe përfaqësues nga Qeveria e Maqedonisë.

Donacionet do të dorëzohen në qarkun në kazermën “Goce Delçev” në lagjen Aerodrom, ku ndodhen mjediset e Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim.

Në Republikën e Maqedonisë deri tani përmes Mekanizmit për Mbrojtje Civile arritën donacione nga Greqia, Austria, Çekia, Hungaria dhe Bullgaria.