Të dielën votojnë edhe votuesit nga Pusteci

79
Të dielën votojnë edhe votuesit nga Pusteci

Moebel THEMA

Lista zgjedhore është mbyllur dhe votuesit e mbetur fantomë, të regjistruar me adresa të caktuara në Maqedoni, nëse paraqiten të dielën do të kenë të drejtë të votojnë, sepse letërnjoftimet e tyre janë valide edhepse MPB tashmë i ka anuluar.

Qytetarët që tani janë në dyer të Avokatit të Popullit, sapo kishin vërejtur emra të panjohur në adresat e tyre kishin shkuar në Komisionin Shtetëror Zgjedhor. Ndërsa Komisioni i kishte drejtuar në Ministrinë e Punëve të Brendshme. MPB kishte vërtetuar se letërnjoftimet ishin nxjerrë pa bazë dhe kishte sjellë vendim për anulimin e tyre dhe ndalesë që këto votues fantomë sërish të mund të fotografohen e të nxjerrin letërnjoftime të reja. Por, pasi MPB nuk mundi t’i gjejë votuesit fantomë që t’ua shqiptojë vendimin, ky vendim mbetet i pavlefshëm, kurse letër-njoftimet e “anuluara” vazhdojnë të vlejnë. Kështu, nëse paraqiten votuesit fantomë nga Pusteci për të votuar të dielën, ata kanë të drejtë të votojnë, sqaruan nga Avokati i Popullit.

Comments