TERRORIZMI I ORGANIZUAR

619

Ç’eshte terorizmi i organizuar.
Pra, ai eshte nje tip terrorizmi, i cili percaktohet nga grupe personash. Ne vitet 1960 dhe 1970 terorizmi i ekstremit te majte dhe ai i ekstremit te djathte ishte me i spikaturi, duke pasur qellime politike te ndryshme per te çuar ne nje lufte direkte apo indirekte me shtetin, sipas qellimit te radikalizmit politik te shoqerise drejt disa çeshtjeve sociale (per ekstremin e majte), apo per te imponuar debatin nacionalist brenda nje strategjie tensioni duke krijuar nje situata qe do ta detyronte shtetin te zbriste policine apo ushtrin neper rruge (per ekstremin e djathte).
Tipi i terrorizmit te ekstremit te majte eshte quajtur shpesh nga ata qe e praktikonin, si lufte e aramatosur.
Anetaret e grupeve terroriste e quanin veten vetem pergjithesisht luftar apo partizane, sepse ata konsideronin se i rezistonin shtypjes se pushtetit politik ne vend ose qe kryenin aksione per çlirim, te cilat krahasoheshin me ato te kryera nga kundershtaret e pushtimit nazist ne Evrope gjate Luftes se Dyte Boterore.

Moebel THEMA

Mr.sc. NIJAZI HAMIDI

Comments