Thaçi: Me fitoren e PDSH-së do ta kthejmë krenarinë e shqiptarëve

370
Kryetari i PDSH-së njëherit edhe bartës i listës zgjedhore numër gjashtë z. Menduh Thaçi ne një tubim që mbajti mbrëme para qytetarëve tetovar ku ai u shpreh tepër falënderues për mbështetjen e pa rezerv që i a kanë dhënë tetovarët duke theksuar se çdo herë kur PDSH-ja ka qenë ne krizë të thellë tetovarët e kanë përkrahur, transmeton Zhurnal
Ne mbledhjen që u mbajt në gjimnazin “ Kiril Pejçionovic” Thaci ka premtuar se në qeverin e ardhshme shqiptarët do të kenë një Zv. Kryeministër  i cili do të ketë një të drejt veto ku asnjë vendim i rëndësishëm i qeveris si në ekonomi, në sferën multietnike  nuk do të mund të mirret pa pëlqimin e tij.
Ky parim do të duhet të funksion mbi atë se qeveria e ardhshme e ka patjetër të ketë dy nënshkrime edhe nga zv.Kryeministri edhe nga Zv. Kryeministri plotësues  në këtë mënyr nuk do të mund që të kemi ndarje disprporcionale të buxhetit, të penzioëve, bursave shkollore e tj.
Ai e ka kritikuar rëndë oponentin e tij politik kryetarin e BDI-së ku u shpreh se nuk ka marr asgjë në drejtim të përmirësimit të gjendjes së shqiptarëve dhe se ato ende po përballen me probleme themelore si mungesa e ujit të pijshëm, kanalizimit, ajrit të ndotur.
Comments