“The Guardian”: Prishtina në mesin e qyteteve më madhështore në Evropë

283

guardian

“The Guardian” ka rëndur kryeqytetin e Kosovës në mesin e qyteteve me madhështore në Evropë.

Prishtina është renditur në mesin e Kotorit të Malit të Zi, Plovdiv e Bullgarisë, Pula Kroaci, Palanda Lituani, Ohrid Maqedoni, Alesund Norvegji, Ceret Kina, Tirana Shqipëri etj, ndër vendet me të bukura në Evropë.

“Kryeqyteti evropian Prishtina ende në radarin turistik. Statuja e Bill Clinton është vlerësuar si një nga statujat më tërheqëse, por muzeu etnografik ka me të vërtetë vlerë për  shijen e kulturës kosovare, po ashtu ka edhe disa rrugë të ngushta dhe lagjet tradicionale turke për të eksploruar”, thuhet në shkrimin e The Guardian, transmeton“Zeri.info”.

“Kafeja është e mrekullueshme, Prishtina ka makioaton më të mirë në botë, dhe kuzhina është me tepër e ndikuar nga shqiptarët. Por nga prania e madhe e OKB-së dhe BE-së atje janë të pashmangshme restorantet dhe klubet e natës. Mund të provoni ushqime tradicionelae turke. Për strehim hotelet kanë (shtretër për fjetje me vetëm 12 euro), stafi është shumë miqësor. Në periferi të qytetit është Parku i Gërmisë, që është një vend shumë i mirë për të shijuar natyrën, më një pishinë të hapur dhe restorante”, vijon shkrimin The Guardian.

Comments