Deputeti dhe kryetari i Lidhja Demokratike e Maqedonisë, Pavle Trajanov, ka dorëzuar propozim për shpërbërjen e Kuvendit të Maqedonisë.

Trajanov këtë propozim e jep për mundësinë e shpërbërjes së Kuvendit sot që të krijohen kushte Kushtetuese që zgjedhjet të mbahen më 11 dhjetor, ashtu si janë marrë vesh partitë politike në marrëveshjen e fundit, që e quajtën ”Përzhino 3”.

Sipas LD arsye tjera për zhagitjen e shpërbërjes së Kuvendit nuk ka, veç nëse Kuvendi diskuton për ligjet që lidhen me PSP-në.