Në hapsirat e hotelit “Arka” është nënshkruar marrëveshja e bashkëpunimit të partive opozitare jashtëparlamentare, LR-PDSH, RDK dhe UNITETI.

Kryetarët e tre partive, Ziadin Sela, Vesel Memedi dhe Gëzim Ostreni, e kanë nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit për dalje të përbashkët në zgjedhjet e parakohshme parlametare të 11 dhjetorit.

“Mesazhi i këti koalicioni është tu japin shpresë shqiptarëve të Maqedonisë dhe tju themi se ka shpresë për ndryshim. Ne jemi këtu për tu bërë bashkë. Jemi të gatshëm që çdo gjë të japin nga vetja që të ia arrim qëllimit”, tha mes tjerash Sela. Ai tha se jemi të interesuar që ta rikthejmë demorkacinë në partitë politike.

“Ky është koalicion parazgjedhorë për interesa të popullit. Listat duhet të jenë të përbashkëta dhe me rëndësi të madhe është ky koalicion parazgjedhorë sesa paszgjedhorë”, ka deklaruar Ostreni.

aleanca