Ushqimi jo i mirë shkakton epideminë e sëmundjeve mendore

533

auto_GIRLS-WITH-PIZZA1472588226-800x445

Ekspertët thonë se kjo ndodh si pasojë e mungesës së vitaminave dhe mineraleve.

Duke ngrënë ushqime të përpunuara me të vërtetë mund të shkaktojë sëmundje mendore gjithashtu, studiuesit pretendojnë, shkruan Daily Mail.

Dr. Julia Rucklidge, nga Universiteti Canterbury, në Zelandën e re, tha që ushqimi i përpunuar dhe i pa gatuar po shkakton epideminë e sëmundjeve mendore.

Ajo beson që ndryshimi mes ushqimit të përbërë nga vitaminat dhe atij të përpunuar dhe të shpejtë, ka shkaktuar një rritje në shkaqet e sëmundjeve mendore, si dhe ilaçet siç janë anti-depresantët.

Comments