Vazhdimi i projektit serb të Open Ballkanit!

627

Pas shenjave të para se edhe këtë qershor nuk do të hapen dyert e BE-së për Shqipërinë dhe ‘Severnën’, i gjati ynë Edvin Batërdia, sikur ka gjetur ngushëllim te ‘Open Ballkani’ serb që pavarsisht kundërshtimit të Kosovës për këtë mini Shengen të hiles serbe në rajon.
Kështu, kryeministri ynë i gjatë i përhënur ka kaparosur bashkë me vëllamin Alex varrosjen e interesave kombëtare të Kosovës duke i ofruar serbëve portet dhe brigjet e Shqipërisë për inat të gërnjarit Albin dhe Kosovës.

Si mund të ndodh hapja e portave dhe porteve të bregdetit shqiptar për çetnikët e Beogradit kur Serbia jo vetëm nuk e njeh Kosovën si shtet por e kërcnon dhe shfaq pretendime teritoriale ndaj Kosovës.

Këtë kërcnim të çetnikëve të Beogradit ndaj Kosovës nuk do ta kuptojë vetëm vëllami i Aleksit në Tiranë arumuni Edvin batërdia.
Si do të realizohej Open Ballkani kur Serbia nuk heq dorë nga pretendimet teritoriale ndaj Kosovës në marrdhëniet ndërkombëtare kjo situatë quhet gjendje e nderë mes dy vendeve apo në rastin më të rëndë gjendje lufte?

Moebel THEMA

Vetëm një kryeministër i shitur dhe me gjak të përzier arumunësh e çobenësh si Edvin batërdia mund të sillet në këtë mënyrë me gjysmën tjetër të kombit siç është Kosova duke iu shmangur detyrimit kushtetues në mbrojtje të interesave kombëtare të shqiptarëve kudo që janë ata.

Kryeministri i Shqipërisë londineze mban këtë qëndrim reaksionari ndaj pjesës tjetër të kombit që postin e kryeministrit e përdor për ta dëmtuar interesin kombëtar dhe përçarjen kombëtare mes shqiptarëve të Shqipërisë dhe të Kosovës si të jenë dy kombe fqinj që nuk merren vesh.

Edvin lemeria është ‘peshqes’ nga një tjetër arumun i Shqipërisë si bixhozxhiu Nano, i cili e solli nga Parisi me thonjë të paprerë dhe bëri ministër, pastaj si i mësonskutat e errta të pushtetit bëhet kryebashkiak për tre mandate rresht dhe më në fund kryeministër i rekordeve shqiptare.

Ky është Edvin batërdia që për fatin e keq të Shqipërisë dhe të Kosovës po flirton me armiqtë e kombit për hir të tekave dhe dashurisë së vëllamisë me çetnikun Alex, ku me këto qëndrime të padenja për një kryeministër që po dëmton dhe po fundos interesin kombëtar me aktin e lart të tradhtisë kombëtare. Medai Shaholli

Comments