Vdes drejtori i ‘Wikileaksit’

304

fajden

Drejtori i “Wikileaks” dhe mentori i themeluesit të kësaj faqeje online, Gavin MAcFadyen ka vdekur në moshën 76 vjeçare.

Këtë e ka bërë të ditur Qendra për hulumtime gazetareske, themeluese e së cilës ishte MAcFadyen.

Në të njëjtin rrjet social me llogari të Wikileaksit është bërë e ditur se MAcFadyen, përveç kësaj, ka qenë edhe mentor i Asange, si dhe miku i tij më i afërt në Londër, ku themeluesi i Wikileaks për më shumë se katër vjet fshihet në ambasadën e Ekuadorit pasi kërkohet për proces gjyqësor në Suedi lidhur me një aferë seksuale.

Comments