VIDEO /Teoricienët konspirativë: Kullat binjake u rrëzuan nga bombat jo nga avionët 

182

 

screenshot-1_1473347304-3452505

Teoricienët konspirativë pretendojnë se kanë gjetur një dëshmi të re se Kullat Binjake u rrëzuan nga një eksplodim i brendshëm, dhe jo nga një sulm terrorist. 11 shtatori i vitit 2001 mbahet mend si dita kur Kullat Binjake në World Trade Center të Nju Jorkut u rrëzuan në tokë pasi dy aeroplanë u përplasën në to.

Video dhe fotografi që tregojnë momentin e rrëzimit të tyre janë ndër më të shikuarat në botë. Por, një teori e re, që mbështetet në një video në YouTube, krahason ndryshimin mes ndërtesave që rrëzohen nga një eksplodim i kontrolluar dhe atyre që nuk rrëzohen ashtu.

Videoja pohon se karburanti i aeroplanit nuk i shkrinë trarët e çelikut. Sipas këtyre teoricienëve, i vetmi shpjegim për rënien vertikale të Kullave Binjake mund të jetë se ato u shkatërruan nga një shpërthim i kontrolluar.

https://www.youtube.com/watch?v=Idxzdd0zSPQ

Comments