Zaev: Ju premtoj reforma themelore të arsimit për nxënës të lumtur dhe mësimdhënës të kënaqur

96

zaev

Të nderuar banorët e Gjevgjelisë,

Ne jemi me të vërtetë në fund të këtij pushtetit të  tërbuar gjatë këtyre dhjetë viteve.

Gevgelija vuan si dhe pjesa tjetër e Maqedonisë sonë.

Gevgelija po zbrazet  si pjesa tjetër e Maqedonisë sonë.

Gevgelija harroi të qeshë si pjesa tjetër e Maqedonisë sonë.

Dua prej këtu, nga Gjevgjelia, nga jugu i Maqedonisë sonë të bukur për të dërguar atij një ftesë për duel në debat.

Nikolla duhet pranuar si ekonomist me ekonomist, për të folur për ekonominë, të flasim për të rinjtë, për të diskutojmë  mbi edukimin dhe shëndetin, për  interesat e njerëzve tanë.

Pse po ikën, nga çfarë fshihesh? Pse?! Ke turp apo frikë? Pra, thuaj se trembesh, për të ndaluar të të ftojmë në debat dhe të vazhdojmë me fushatën.

Prano një duel sepse të paktën atë  ke borxh  qytetarëve që të  toleruan  dhjetë vjet!

Sonte do të paralajmëroj një pjesë të  Planit për jetë në Maqedoni.

Këtë Plan për  jetën në Maqedoni e krijojmë që nga  fillimi i marsit të vitit 2015, së bashku, unë, ne dhe ju.

Të gjithë së bashku në sheshet, në debate e kemi krijuar.

Kjo është krijuar në bazë të analizave dhe nevojave të  qytetarëve për të zgjidhur problemet e tyre. Ky dokumenti  është një abetare e ardhshme sipas së cilës do të funksionojë Qeveria e re. Kjo do të jetë një program i qeverisë së re që do të kthehet  jetën në Maqedoni!

Sonte në Gjevgjeli  dua të flas pak  për shëndetësinë, arsimin dhe bujqësinë.

Edukimin e shkatërruan. Kam thënë dhe e përsëris, krejt është nga koka e Gruevskit! Mile u kujtova! Dhe Kembrixhi dhe testimi ekstern dhe të gjithë gjëra të pakuptimta që kemi sot. Kjo rrjedh nga koka e tij!

Për këtë arsye  unë dua të dinë fëmijët, por edhe prindërit dhe mësuesit: Ne do të riorganizojmë arsimin tonë! Nuk mundet fëmijë nga klasa e tretë dhe e katërt të kenë nga shtatë orë mësimi. Fëmijët deri në klasën e katërt dhe të tetë do të mësojnë se çfarë u duhet  në jetë. Do ta mësojnë gjërat që do të sjellin atyre dobi në jetë, jo gjërat që nuk i kuptojnë.

Ata harruan për të qenë fëmijë.

Gjithë ditën janë duke mësuar. Ditë të tëra tremben nga një testim, ekstern etj..

Profesorët do të lirojmë nga të gjitha procedurat  administrative. Shkruajnë  gjithë ditën  plane dhe duhet të japin njohuri. Ata janë prindër të dytë të fëmijëve tanë.

Jap fjalën time fëmijëve, prindërve dhe mësuesve: Në takimin e parë të qeverisë që do të  udhëheq unë,  do të shfuqizojmë  testimin ekstern!

Por sonte e kërkoj mbështetjen  nga Gjevgjelia dhe të gjitha vendbanimet  përreth.

Kërkoj mbështetje për një qeveri të qëndrueshme. Ne nuk kërkojnë 63 deputetë. Ne kërkojmë mbështetje për të ndihmuar një milion e pesëqind mijë të popullit tonë, populli ynë dhe disa qindra mijë, që shkuan jashtë shtetit.

Ne  kërkojmë një qeveri të qëndrueshme për të sjellë reforma. Të marrim vendime nga të cilat veret jeta, jeta në Maqedoni! Së bashku, sepse e meritoni atë!

Ne kemi popullin më të zellshëm. Ne kemi rajonin gjeografik të shkëlqyer.

Zoti na dha diell dhe shumë ditë me diell. Ne kemi tokë pjellore. Ne kemi një vend të shkëlqyer gjeografik. Burimet tona minerale dhe xehe. Maqedonia mund të ofrojë  një jetë të lumtur. Është e mundur dhe e pohoj atë, kërkoj mbështetjen, kërkoj votën tuaj për të treguar se Maqedoniak mundet të jetë shtet i respektuar. Shtet me të cilin të gjithë ne do të krenohemi.

Do të ketë liri! Dhenë  kutitë e votimit, dhe pas kësaj. Sepse  liria vjen në Maqedoni. Jeta vjen në Maqedoni!

Unë ju bëj thirrje për të votuar për numrin 4! Për të marrë tërfilin me katër gjethe. Sepse secili prej jush meriton një shans, secili nga ju. Të votojmë për numrin 4, për jetë në Maqedoni! Rroftë  Maqedonia dhe populli i saj!

Për Maqedoni!

Comments