Zbulohet një qytet i lashtë në Egjipt (FOTO)

147
egj2

Arkeologët në Egjipt kanë zbuluar atë që ata e përshkruajnë si një qytet i cili besohet se ka ekzistuar më shumë se 5 mijë vjet.

Sipas BBC-së, ai përmban shtëpi, mjete, qeramikë dhe varreza të mëdha.

Ai shtrihet nga lumi Nil në afërsi të tempullit Seti.

Ekspertët thonë se madhësia e 15 varreve të zbuluara rishtazi, tregojnë nivelin e lartë social të atyre që ishin varrosur.

Besohet se në këtë qytet kishte shtëpi të zyrtarëve të rëndësishëm dhe ndërtuesve të varrit.

egj1 egj2

Comments