Zemërim tek palestinezët, Google “fshiu” Palestinën nga hartat (Foto)

181
Zemërim tek palestinezët, Google “fshiu” Palestinën nga hartat (Foto)

Mijëra njerëz kanë nënshkruar një peticion duke i bërë thirrje Google për të rivendosur Palestinën në harta shërbyese pasi Google thuhet se zëvendësoi emrin e shtetit të pranuar pjesërisht me Izraelin.

Siç shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi, gazetarët lokalë e kanë qortuar këtë veprim duke e vlerësuar si një “përpjekje të dështuar” e cila synon “falsifikimin e historisë dhe gjeografisë”.

Thuhet se peticioni pa një rritje dramatike të numrit të nënshkruesve në ditët e fundit, pas një deklarate nga ana e Forumit të Gazetarëve palestinezë [PJF] që shkaktoi një fushatë në internet kundër Google.

 Grupi i kërkoi Google që të ndryshojë lëvizjen e saj që nga 25 korriku, kur kishte hequr emrin e Palestinës tërësisht nga aplikacioni i hartave duke i dizajnuar të gjitha territoret palestineze si Izrael.
Comments