Zhbogar: Për dalje nga kriza politike duhet fushatë korrekte dhe zgjedhje të besueshme

131

Moebel THEMA

Ambasadori i BE-së në Shkup, Samuel Zhbogar, ka theksuar se vetëm me organizimin e zgjedhjeve të besueshme dhe fushatë korrekte, Maqedonia do të mund të dalë nga kriza politike…
Po ashtu sipas euroambasadorit, Qeveria e ardhshme, e cila do të marrë besimin e popullit, më 11 dhjetor, do të  jetë e detyruar të zbatojë reformat kryesore, të implementojë Marrëveshjen e Ohrit dhe të punojë nëpërforcimin e marrëdhënie ndëretnike dhe ndërfetare në vend.
“Zgjedhjet e ardhshme mund të nxjerrin vendin nga krizën politike me kusht nëse kemi fushatë korrekte dhe zgjedhje të besueshme. Qeveria e ardhshme pas marrjes së pushtetit do të duhet të kërkojë zbatim urgjent të sinqertë dhe gjithëpërfshirës të prioriteteve reformuese, të punojë në përforcimin e marrëdhënieve ndëretnike në vend dhe të zbatojë Marrëveshjen e Ohrit”,- deklaroi ambasadori i BE-së në Shkup, Samuel Zhbogar.
Këto komente Zhbogar i bëri në konferencën kombëtare kushtuar përforcimit të kulturës së bashkëjetesës.
Comments