Zvicër, i armatosur me thikë plagos 6 vetë dhe i vë zjarrin trenit

170

Një person i armatosur i ka vënë zjarrin trenit ku po udhëtonte dhe më pas ka plagosur me thikë 6 persona, nga radhët e pasagjerëve që ndodheshin në bord.

Ngjarja ka ndodhur në lokalitetin Salez të Zvicrës, në kantonin Shën Gallen. Autori, i identifikuar si një shtetas zviceran i moshës 27-vjeçare, është dërguar në spital bashkë me të plagosurit për shkak se ka marrë djegie nga zjarri që ka ndezur.

Ai fillimisht ka përdorur një lëndë të lëngshme për të ndezur zjarrin dhe më pas ka sulmuar me mjetin e ftohtë pasagjerët e vagonit.

Të plagosurit rezultojnë: një fëmijë 6-vjeçar, një djalë e një vajzë të moshës 17-vjeçare, dy gra përkatësisht 34 dhe 43 vjeç, si dhe një burrë i moshës 50-vjeçare.

Për momentin nuk dihen motivet e veprimit të agresorit, i ngjashëm me ato të rasteve në Gjermani, të cilat janë konsideruar akte me sfond islamik.

Comments