Zvicër, në gjyq maqedonasi që mbyti shqiptarin me thikë

262

Përleshje që shpërtheu ndodhi në shtator 2013 përballë një shtëpi Latti (BE) ka përfunduar në gjakderdhje. Një shqiptar nga Kosova 39 vjeçar ka vdekur pasi u godit me thikë në sy. Tehu i saj kishte zhytur tru. I akuzuari kryesor, i nacionalitetit maqedonas, u dënua në vitin 2015 deri në 10 vjet burg për vrasje, tentativë dëm të rëndë trupor dhe rrahje.
Instituti i Mjekësisë Ligjore mbështet tezën e vetëmbrojtjes
Por maqedonase shfaqet përsëri para drejtësisë Bernese. Avokati i tij Hugo Feuz u përpoq të bindë gjykatësit për një orë e gjysmë e pafajësinë e klientit të tij. Ai ka thënë se “klienti i tij nuk therur viktimën.” Sipas Feuz, shqiptari nga Kosova aksidentalisht qellua me thikë.
Avokati mbrojtës gjithashtu vuri në dukje se nuk është klienti i tij që ka filluar mosmarrëveshjen. Ai rikujtoi se kosovar dhe dy nga miqtë e tij ishin nisur nga bordello më parë në mbrëmje për të marrë pjesë në një konflikt.
Por, prokurori i Përgjithshëm Deputeti, Markus Schutz, ka një opinion të ndryshëm. Sipas tij, maqedonase i përfshirë në këtë krim, mendon se avokati i tij dëshiron të besojnë. Disa SMS dhe dëshmojnë teorinë se meshkujt grindur për shkak të një gruaje. Pas prishjes me të pandehurin, ajo kishte kaluar shumë kohë me treshen dhe ka ruajtur edhe marrëdhëniet me tre burrave. Për të gjitha këto arsye, Markus Schutz besonte se i akuzuari ka vepruar nën ndikimin e zemërimit dhe jo në vetëmbrojtje. Gjykata duhet të japë vendimin e saj, sot, ditën e premte.
Comments