Zyrtare / Berlusconi shet Milanin tek kinezët

174

1460618458-berlusconi-milanBerlusconi ka shitur përfundimisht aksionet e tij te grupi kinez te skuadrës së Milanit.

Grupi kinez Sino – European Investment Management Changxing jane pronarët e rinj të kuqezinjve italianë.

Marrëveshja e arritur mes Fininvest, zotëron 99.93% të aksioneve të kuqezinjve, dhe një konsorcium të investitorëve kinezë të cilët paguajnë 740 milionë (duke përfshirë 220 milionë euro borxhe, por shifrat janë ende për t’u konfirmuar) për të blerë 100% të aksioneve të Milanit.

Gazzetta.it raporton se shifra për shitjen e 100% të kuqezinjve është rreth 700 milionë euro.

Comments