14 punonjës shëndetësor janë duke u testuar për Covid-19 pas rastit të konfirmuar në Tetovë

412

Personi i parë me koronavirus në Tetovë një burrë 69 vjeç i cili ka qenë i shtrirë në spitalin e rehabilitimit në Kapishtec nga 9 deri në 23 mars, përcjell FLAKA.

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe e konfirmoi këtë sot pasdite në një konferencë për shtyp.

Shëndeti i tij u përkeqësua dhe ai u dërgua në klinikën e Tetovës dhe më në fund në klinikën infektive në Shkup.

Aktualisht, 14 punëtorë shëndetësorë, 4 pacientë dhe dhjetë persona të familjes së tij po testohen. Ende nuk dihet se si e mori virusin pasi ai është i palëvizshëm dhe kishte qenë në klinikë për dy javë.

Ky është rasti i dytë i një pacienti që ka hyrë në ambientet shëndetësore para se të konstatohet se është pozitiv për testet.

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe thotë se të gjitha spitalet janë urdhëruar të krijojnë shtigje speciale për të lëvizur të gjitha rastet e tilla të dyshimta jashtë kontaktit me pacientët e tjerë, dhe se kujdesi mjekësor po mbrohet.

Përndryshe, aktualisht në vend ka 201 raste të regjistruara, me 24 të regjistruara në ditën e fundit, nga të cilat 15 janë në Shkup, 4 në Kumanovë, dy në Dibër dhe një në Ohër, Shtip dhe Tetovë.

Kjo e bën Shkupin një qytet me shumicën e rasteve të Kovid 19, 123 ose më shumë se gjysmën e numrit të përgjithshëm në vend.

Këtë javë do të ketë një hartë e vendbanimeve në Shkup, nga vijnë pacientët.

Sipas Filipçe, testimi celular pritet javën e ardhshme në Kumanovë dhe Veles ku dje ka 3 raste të regjistruara rishtas.

20,000 teste dhe 500,000 maska ​​janë porositur për institucionet shëndetësore. FLAKA

Comments