Opinione

by / on June 23, 2017 at 7:54 pm / in Lajme, Opinione

Serbia e do një reagim nga BE, Tirana dhe Prishtina

Nëse dikush në çdo cep të Evropës do të kishte guxuar të ngrinte memorial apo të bënte ceremoni shtetërore lavdërimi për ushtarët nazistë, do të kishte rënë tërmet politik, diplomatik, juridik dhe propagandistik në shkallë kontinentale. Por nuk ndodhi asgjë, kur presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, përuroi në 14 qershor memorialin e ushtarëve serbë, të vrarë në prillin e vitit […]

Read more ›
by / on June 23, 2017 at 7:51 pm / in Lajme, Opinione

A ja hanger Mulla Sula Ivanovit?!

Nga: Skender Buzaku Po vjen koha kur Mulla Sules do t’i thuhet: “Kishen nuk e dashte, Xhamisë nuk ja dite renin, e po ku N’Hamam e bane venin”. Zoti në Kur’anin famëlartë në njërin prej Ajeteve të lavdishme thotë: Me të vërtetë munafikët (dyftyrëshit) do të jenë në shkallën e fundit të xhehenemit, andaj për ata shpëtim dhe ndihmë nuk […]

Read more ›
by / on June 23, 2017 at 10:32 am / in Lajme, Opinione

Ky është terrorizëm!

Nga Klodian Tomorri Ajo që ndodh në fushat bujqësore të Shqipërisë është terrorizëm i mirëfilltë. As më shumë e as më pak, krim kundër njerëzimit. “Fiks Fare” vërtetoi dje se si të gjitha produktet bujqësore, pa përjashtim, modifikohen dhe manipulohen me hormone në sasi të pakontrolluara. Rezultati? Në dekadën e fundit vdekjet e parakohshme nga sëmundjet kardiovaskulare janë dhjetëfishuar. Sëmundjet […]

Read more ›
by / on June 22, 2017 at 11:26 pm / in Lajme, Opinione

Nostalgjia për Prishtinën e vjetër: Një ëndërr vere, një histori e errët…

Nga Mehmet Kraja/ Atmosfera e Ramazanit, me qiellin e Prishtinës që mbushet me ezanin e shtatë xhamive në të njëjtën kohë, me thirrje të përvajshme, lebetitëse për jetën përtej vdekjes dhe për shpëtimin që gjendet në amshimin e trishtë është krejt e natyrshme që, përveç melankolisë pikëllimndjellëse, të nxitë tek njerëzit edhe nostalgjinë për kohët e shkuara, për ato kohë […]

Read more ›
by / on June 22, 2017 at 6:15 pm / in Lajme, Opinione

PROF.DR. Z. AGIM NUHIU PËR HIRRË TË POPULLIT BRAKTIS PROFESIONIN (PËRKOHËSISHT) Mr.Sc. NIJAZI HAMIDI

Mr.Sc. NIJAZI HAMIDI Që në fillim dua të theksoj se Prof.Dr. z. Agim Nuhiu është nji profesor i veçantë në shoqërinë tonë, jo vetëm profesor por edhe në rradhë të parë si njeri . Është ligjeruas i rregullt në UniverItetin e Tetovës, por ai ligjeronte edhe në shumë univerzitete jashta vendit, në Kosovë, në Shqipëri e kështu me rradhë. Si […]

Read more ›
by / on June 21, 2017 at 12:57 pm / in Lajme, Opinione

Fushata e çuditshme e Ramës, Bashës e Metës

Nga Mustafa Nano Atyre që kanë qenë nëpër plazhe të botës nuk mund t’u kenë shpëtuar sysh animatorët turistikë, të cilët paguhen për të argëtuar pushuesit. Janë ata që organizojnë e improvizojnë lojëra, kërkojnë ndërveprimin me spektatorin, hedhin batuta që janë “me t’futme”, e në përgjithësi bëjnë një lloj humori të lehtë 20-qindarkësh që, duke qenë se është fjala për […]

Read more ›
by / on June 19, 2017 at 6:48 pm / in Lajme, Opinione

Amerika në tërheqje, Evropa “en Marche”

Nga Sylvie Kauffmann/ Ndërsa konservatorët britanikë mbyllën plagët e tyre një javë më parë dhe votuesit francezë po zgjedhin qindra fillestarë në Parlament për të forcuar dorën e Presidentit Emmanuel Macron, ukrainasit më në fund kishin arsye për të festuar – dhe ata bënë kështu, me mijëra veta duke kënduar në Kiev. Për ta, 11 qershori ishte agimi i epokës […]

Read more ›
by / on June 19, 2017 at 12:55 pm / in Lajme, Opinione

Lexim i teknikave të luftës politike

Aurel Plasari Kujton se janë nëpër libra? Përjeto realitetin që të rrethon dhe ja ku mund t’i lexosh të përdoruara ende sot e gjithë ditën, sado të përsëritet që nazizmi është mposhtur dhe komunizmi paskësh dështuar. Madje në libra as i lexon dot, sepse disa tituj si “Agitation und Massenhysterie” – po marr vetëm një shembull, – sot nuk ribotohen, […]

Read more ›
by / on June 18, 2017 at 9:41 pm / in Lajme, Opinione

Drita Jashari, Lendita Jashari: Zgjedhjet në Kosovë dhe Shqipëri dhe reflektimi në Luginë të Preshevës

Zgjedhjet parlamentare në Republikë të Kosovës, të mbajtura më 11 qershor 2012, e që në përputhje me Ligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme në Republikën e Kosovës( Ligji Nr.03/L-073), besohet që janë të rregullta. Pritet emërimi i mandatarit nga Presidenti i Republikës së Kosovës, për formimin e Qeverisë, në pajtim me nenin 84, paragrafi 14. Ndërsa Qeveria e Kosovës, në pajtim […]

Read more ›
by / on June 18, 2017 at 2:45 pm / in Lajme, Opinione

ANALIZA/ Kthesa cinike në Kubë

Dashamirësit e rumit dhe purove kubane mund të jenë të qetë. Po ashtu rrjeti Starwood, i cili ka një marrëveshje për të menaxhuar një hotel historik në Havanë. Por amerikanët që duan të kalojnë në Kubë ose të fillojnë të bëjnë biznes atje, do ta gjejnë më të vështirë si rezultat i vendimit të gabuar të Presidentit Trump për të […]

Read more ›