Gjyqtari i procedurës paraprake refuzon kërkesën për lirimin e Kadri Veselit

69

Gjykata Speciale ka refuzuar kërkesën për lirimin nga paraburgimi të Kadri Veselit, shkruan Gazeta Express.

Avokati i tij, Ben Emmerson, kishte kërkuar që klienti i tij, Kadri Veseli të lirohet përkohësisht nga paraburgimi.

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

Ai madje kishte ofruar një listë me kushte që do të plotësoheshin nëse Veseli do të lirohej.

Vendimin për refuzimin e kërkesës e ka marrë gjykatësi Nicolas Guillou.

“Gjyqtari i procedurës paraprake konkludon se ekziston rreziku që z. Veseli të ikë, pengojnë përparimin e procedurave të Dhomave të Specializuara ose kryejnë krime të mëtejshme kundër tyre perceptohet si në kundërshtim me UÇK-në, përfshirë dëshmitarët që siguruan provat në SPO dhe / ose pritet të paraqiten para Dhomave të Specializuara . Gjyqtari i procedurës paraprake do të vlerësojë më poshtë nëse këto rreziqe mund të adresohen në mënyrë adekuate nga Kushtet e propozuara.”

Comments