Historia e snpajperistit gjermano-amerikan që shërbeu krahë Agim Ramadanit në luftë

119

Ushtari i UÇK’së me nënë gjermane dhe baba amerikan Spath  ishte pjesë e brigadës 138 në Koshare, krahpërkrah me Agim Ramadanin e të tjerë. Ai vetëm gjatë luftës në Kosovë ishte i plagosur tri herë. Snajperisti ka kohë që ka marrë edhe pasaportën kosovare

Ai është ndjerë shumë keq kur ka lexuar qindra komente ofenduese për disa komandant.

“Më lejoni t’ju them, gaboheni që bëni kështu, pa ata komandantë, ushtarë, UÇK’në, dhe shumë faktorë të tjerë nuk do të ishit në gjendje t’i bëni ato deklarataG. jermanisë iu deshën gati 30 vjet pas Luftës II Botërore për t’u zhvilluar, Kosovës iu deshën 20 vjet, Kosova po shkon përpara!” kishte thënë Mike Spath, ish ushtar i UÇK’së .

Për Mike Spath sot është votuar në kuvendin komunal të Mitrovicës i cili është shpallur “ Qytetar nderi i Mitrovicës” mirëpo një vit më parë Spath është dekoruar nga Presidenti i vendit, Hashim Thaçi me Urdheri “Luftetari i Lirisë – Adem Jashari” për trimëri në luftën për liri.

Comments