Ja çfarë duhet të dini për rregullat e shpejtësisë në Zvicër

256

Çfarë ndodh nëse kapeni duke vozitur mbi kufirin e shpejtësisë në rrugët zvicerane? E gjitha varet nga sa shpejt vozisni, në çfarë lloj lagjeje jeni dhe sa shkelje të tjera të shpejtësisë tashmë keni. Ja çfarë duhet të dini

Cilat janë kufijtë e shpejtësisë në Zvicër?

Shpejtësia maksimale e lejuar përcaktohet nga rrugët dhe zonat në të cilat udhëtoni.

Në autostrada është 120 km / orë, zvogëlohet në 100 km / orë në rrugët kryesore (Autostrassen / semi-autoroutes / semiautostrade).

Në rrugët në zonat e ndërtuara të vendosura jashtë qyteteve shpejtësia është 80 km / orë, dhe në qytete, 50 km / orë, përcjell albinfo.ch.

Pastaj ka disa rrugë pranë shkollave, në zona banimi ose në fshatra, ku shpejtësia ulet në 30 km / orë.

Kufijtë e shpejtësisë gjithashtu mund të rregullohen përkohësisht në rast të riparimeve të rrugëve ose punëve të ndërtimit.

Cilat janë ndëshkimet për shpejtësinë e shpejtë?

Përsëri, kjo varet nga vendi ku jeni kapur dhe sa shpejt jeni duke vozitur.

Nëse e tejkaloni kufirin e shpejtësisë deri në 5 km / orë, gjoba juaj do të jetë 20 franga në autostradë dhe 40 franga nëse shkelja ka ndodhur në rrugët kryesore ose dytësore.

Gjoba për vozitje midis 6 dhe 10 km / orë mbi kufirin ligjor është 60 franga në autostradë, 100 në rrugët kryesore dhe 120 franga në zonat e ndërtuara.

Drejtimi i makinës nga 11 deri në 15 km / orë mbi shpejtësinë maksimale do t’ju kushtojë 120 franga në autostradë, 160 në rrugën kryesore dhe 250 në zonat e ndërtuara.

Tejkalimi i kufirit me mbi 16 deri në 20 km / orë ju sjell më shumë telashe: 180 franga në autostradë dhe 240 në rrugën kryesore. Por nëse kapeni me këtë shpejtësi përmes një zone të ndërtuar, do t’ju lëshohet një gjobë më e rëndë ose një thirrje për t’u paraqitur në gjykatë.

Informohu per Koronavirusin ne Zvicer

Ju do të merrni një fletëpagesë me letër të regjistruar, e cila do të përfshijë gjithashtu një formular për t’u plotësuar. Ju do të pyeteni nëse ju ose dikush tjetër keni qenë shoferi.

Përcaktimi i dikujt tjetër si palë fajtor mund të kthehet në rezultat. Më shpesh sesa jo, shkelja juaj kapet nga kamera, duke treguar se kush është shoferi me shpejtësi, përcjell tutje albinfo.ch.

Ju mund të paguani gjobën me fletëpagesën ose, nëse vërtet mendoni se jeni akuzuar në mënyrë të gabuar, mund të apeloni vendimin dhe të shkoni në gjykatë.

Por, nëse flasim realisht, shanset për të fituar nuk janë të pakta.

Prisni, ka edhe më shumë.

Për shkelje serioze të shpejtimit mbi 25 km / orë, do të shqiptohen ndëshkime shtesë.

Për shembull, patenta juaj e shoferit mund të pezullohet për një periudhë që varion nga një deri në tre muaj, varësisht nga shpejtësia dhe vendndodhja.

Për më tepër, nëse tejkalon kufirin e shpejtësisë me 25 km / orë në zonat e ndërtuara, 30 km / orë në rrugët kryesore, ose me 35 km / orë në autostradë, vepra jote do të regjistrohet në regjistrin e dënimeve penale dhe do të qëndroni atje, për të parë të gjithë, për një periudhë të caktuar kohe.

Nuk do të dukej mirë nëse jeni duke kërkuar një vend pune ose një apartament, pasi punëdhënësit dhe pronarët në mënyrë rutinore kërkojnë të shohin një kopje të të dhënave tuaja penale.

Gjithashtu, nëse shkakton një aksident gjatë shpejtësisë ose nëse vozisni i dehur, ndëshkimet do të ishin më të rëndësishme.

Në Zvicër, niveli maksimal i lejuar i alkoolit gjatë ngasjes është 0,5%. Kjo është në përputhje me shumicën e vendeve evropiane.

Çfarë ndodh nëse jeni një shkelës i përsëritur?

Ju mund të humbni privilegjet tuaja të vozitjes.

Në rast të shkeljeve të shpejtimit të tepruar, patenta e shoferit do t’ju merret. Ju gjithashtu do të duhet të vlerësoheni nga një psikolog për të parë nëse keni ndonjë çrregullim mendor që do t’ju skualifikonte përgjithmonë nga drejtimi i makinës.

Comments